Întrebări frecvente

De unde și-a luat numele Terapia Bowen?

Numele de Bowen vine de la Tom Bowen (1916–1982), cel care a inventat și perfecționat această terapie la clinica sa din Australia, în anii ’60.

Cum funcționează terapia Bowen?

Cercetările arată că de la primele proceduri efectuate de terapeutul Bowen, corpul și mintea se relaxeza, până aproape de starea de adormire a pacientului. Această profunzime a relaxării permite organismului să răspundă la comanda creierului de a căuta tulburări de funcționare în organism și de a face ajustările necesare pentru a le corecta. Procedurile efectuate duc la atenuarea sau dispariția durerilor, reduc tensiunea, îmbunătățesc circulația, îmbunătățesc drenajul limfatic, eliberează toxinele, etc. Descrierea pe larg a acestei terapii o puteți găsi pe pagina Terapia Bowen.

Terapia Bowen e dureroasă?

Nu. În terapia Bown sunt efectuate o serie de mișcări delicate, în puncte precise ale corpului, cu scopul de a declanșa procesul de vindecare.

Este Terapia Bowen o terapie sigură?

Da. Terapia nu presupune mișcări violente, entorse, sau situații neplăcute. Că să puteți aprecia corect eficiența acestei terapii, trebuie să știți că în Australia, țara de proveniență, terapia Bowen este o terapie inclusă în sistemul asigurărilor de sănătate. Terapia Bowen este potrivita și folositoare oricui, de la nou-născuți la persoane în vârstă.

Este Terapia Bown sigură în cazul femeilor gravide?

Cele mai multe proceduri Bowen pot fi aplicate în siguranță femeilor gravide. Sunt doar câteva proceduri care nu se aplică pe perioada sarcinii. În cazul gravidelor, terapia Bowen ameliorează problemele care apar de obicei la o sarcină cum ar fi: durerile de spate, picioare umflate, stările de rău care apar dimineața.

De câte ședințe am nevoie?

Acest lucru variază în funcție de problemele de sănătate pe care pacientul dorește să le rezolve. Terapeutul va discuta cu pacientul în prima ședință despre planul de tratament și atunci se stabilește și numărul recomandat de ședințe de tratament Bowen. În orice caz, pacientul va simți o ameliorare rapidă, încă din prima ședință.

Trebuie să mă dezbrac?

Nu. Terapia Bowen se aplică prin îmbrăcăminte ușoară, fără a-i scădea eficacitatea.

Ce trebuie să aduc?

La prima ședință, să aveți la dumneavoastră o listă cu medicamentele pe care le luați și diagnosticul dat de medic. În urma discuției cu terapetul Bowen, vi se va face o fișă de tratament Bowen de urmat.

Terapeutul Bowen stabilește diagnosticul?

Terapeutul Bowen nu stabilește diagnosticul pacientului, ci în baza diagnosticului dat de medicul specialist, propune pacientului un plan de tratament.

Cât durează o ședință de terapie Bowen?

Durata unei ședințe variază între 45 de minute și o ora, în funcție de tipul procedurilor aplicate în sesiunea respectivă.

De ce sunt pauze în timpul ședinței de terapie Bowen?

În mod normal, în timpul terapiei Bowen există un număr de pauze cu durata de 2 minute, timp în care terapeutul părăsește camera. Pauzele sunt necesare pentru a lăsa corpul să asimileze fluxurile de energie care au fost inițiate și generate de mișcările aplicate de terapeut.

Cât de des trebuie făcută terapia Bowen ?

Recomandarea terapeutului este de o ședință pe săptămână. Câteodată însă acest interval nu este posibil, caz în care se acceptă o durată de 5 până la 10 zile între sesiuni.

Unde pot să-mi fac programare?

Pentru programări sunați la 0722 615 879, sau competați formularul de contact.

Dacă fac kinetoterapie mai e nevoie de Bowen?

Una nu o exclude pe cealaltă. Kinetoterapia este necesară pentru recuperarea motorie, tonifierea muchilor, sau recuperarea postoperatorie, iar terapia Bowen este necesară pentru a grăbi vindecarea, pentru a ajuta corpul să lucreze sigur, să își găsească ritmul propriu și rapid de vindecare. Bowen acționează la nivelul întregului corp. Ca și recomandare e bine ca după ce s-a făcut ședința de Bowen, să nu aibă loc în aceeași zi și cea de kinetoterapie, sau oricum nu după cea de Bowen. Asta deoarece după ședința de Bowen corpul încă lucrează în baza impulsurilor date de terapeut.

Programează o ședință Bowen! 0722 615 879

Psih. Georgiana Galitzchi

Str. Popa Șapcă nr. 7 (zona Județean)

Programări: 0722 615 879
Programează-te pe Facebook
Email: contact@bowenbrasov.ro

GPS: 45.6496541, 25.6189361

Programare online:

Trimite